Καλαφάτης: Επίκεινται μεταρρυθμίσεις διευκόλυνσης επενδύσεων

Την προώθηση μεταρρυθμίσεων που διαμορφώνουν "νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που εγγυάται μια βιώσιμη ισορροπία ανάμεσα σε ανταγωνιστικότητα, κοινωνική συνοχή και προστασία του περιβάλλοντος" υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης ότι εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση.

Τόνισε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός ότι οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν ως προτεραιότητα τον επενδυτικό άξονα και βασική αρχή "ότι ανάπτυξη και περιβάλλον όχι μόνο δεν είναι αντιθετικές έννοιες, αλλά απολύτως συμπληρωματικές".

"Σε όλα τα επίπεδα εργαζόμαστε ώστε να διευκολύνεται, με όρους δικαιοσύνης και διαφάνειας, η χωροθέτηση επενδυτικών σχεδίων", υποστήριξε ο κ. Καλαφάτης και έθεσε ως βασικές προτεραιότητες τα θέματα Εθνικού Κτηματολογίου και χωρικού σχεδιασμού.

Ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε τις προσπάθειες του υπουργείου για την απλούστευση των διαδικασιών και σύντμηση του απαιτούμενου χρόνου για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στις προϋποθέσεις για την περιβαλλοντική προστασία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στην αναθεώρηση του πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τον τουρισμό και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αναθεώρηση και εξειδίκευση των δώδεκα περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης, όπως επίσης και ζητήματα των οικοδομικών συνεταιρισμών και ιδιωτικής πολεοδόμησης που εξετάζονται από το υπουργείο προκειμένου να προσφερθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Οι δηλώσεις Καλαφάτης έγιναν στο πλαίσιο συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.