Γ. Βρούτσης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για μισθούς – συντάξεις

Μέσα στους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα το αργότερο μέχρι το Μάρτιο θα εφαρμοστεί ο νέος μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση δεν θα υπάρξουν νέες επεμβάσεις στα εργασιακά καθώς καλύπτονται οι στόχοι της τρόικας. "Εκτιμώ ότι οι αλλαγές των δυόμισι τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα σχετικά θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας από την υπαγωγή της χώρας στο χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης μέχρι σήμερα. Παράλληλα, όπως ανέφερε και ο υπουργός Οικονομικών, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα που να θίγουν μισθούς και συντάξεις. Εξάλλου, πρέπει να επισημάνω ότι ο κύριος στόχος που έχει τεθεί από την τρόϊκα είναι η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την τριετία 2012-2014, προκειμένου να καλύψει η χώρα το χάσμα ανταγωνιστικότητας που είχε δημιουργηθεί την τελευταία δεκαετία. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι, με την εφαρμογή και ωρίμανση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ο στόχος θα υπερκαλυφθεί", ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη του στο capital.gr.

Ο κ. Βρούτση σημειώνει ότι ο τριμερής διάλογος των κοινωνικών εταίρων είναι ανοιχτός και προαναγγέλλει την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στα πρότυπα του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας.