Προσωρινή η αναστολή 1.600 συντάξεων του ΟΑΕΕ

Προσωρινή θα είναι η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, μόλις οι δικαιούχοι προσκομίσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στο ταμείο, οι συντάξεις θα καταβληθούν αμέσως.

“Οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους” αναφέρει σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Βρούτσης.

“Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συνταξιούχους, ότι όλοι γνωρίζουν ότι, για πρώτη φορά, συντελείται μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Το νοικοκύρεμα και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι όφελος για την Ελλάδα” καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.

Στις 30 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει από τον Δεκέμβριο του 2012 την καταβολή της σύνταξης, για περίπου 1600 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προκειμένου να επαναληφθεί η καταβολή της σύνταξης, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:

- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...