Γιακουμάτος: Δεν έχει λεφτά ο κόσμος

Στο γεγονός ότι ο "κόσμος δεν έχει λεφτά" στάθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

"Υπάρχει μεγάλη αγοραστική αδυναμία. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Όταν δεν έχει λεφτά, όλα του φταίνε και τζάμπα να του τα δώσεις, πάλι θέλει να του δώσεις κάτι", είπε.

Μάλιστα ο ίδιος απέδωσε την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί και σε ορισμένα δημοσιεύματα για άνοδο των τιμών σε βασικά αγαθά, την οποία θεωρεί εσφαλμένη.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο ζήτημα των τιμών δεν έχει κάνει ο ίδιος μελέτη αλλά επικαλέστηκε έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σύμφωνα με την οποία έχει επέλθει μείωση των τιμών των προϊόντων κατά 1,8% και 2,6%.

Σημείωσε ότι συγκριτικά με το 2011 η τιμή του γάλακτος έχει μειωθεί και επισήμανε ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει αυτή η μείωση η οποία και είναι της τάξης του 5% και 10% «παντού».

"Από τότε που μπήκα φωτογράφισα όλες τις τιμές. Πόσο έχει το γάλα, πόσο έχει το γιαούρτι, αυτά εγώ ξέρω ότι μειώθηκαν", είπε απαντώντας σε ερωτήσεις για δημοσίευμα της Καθημερινής που κάνει λόγο για αύξηση των τιμών. Ανέφερε επιπρόσθετα ότι "το κρέας όπως είναι τώρα είναι πάρα πολύ φθηνό".