Ο Γιακουμάτος θέλει να μειώσει το γάλα, μπορεί όμως;

Προσωπικά φαίνεται ότι έχει πάρει το θέμα των μειώσεων της τιμής του γάλακτος ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και των σουπερμάρκετ ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη μείωση των τιμών.

Ο κ. Γιακουμάτος έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι προσπάθειες για τη μείωση της τιμής του γάλακτος. Μάλιστα στην επικείμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη αγορά κατ' εντολήν της τρόικας.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλεπόταν ότι έως το τέλος του 2014 η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει την επίπτωση των αλλαγών που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4254/2014 και εάν οι τιμές του γάλακτος παραμένουν υψηλές να προχωρήσει άμεσα σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ωστόσο, μπορεί ο υπουργός να το χει πάρει προσωπικά το θέμα, αλλά οι εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ρίξουν τις τιμές.