Στους δρόμους οι μικροομολογιούχοι

Με συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι μικροομολογιούχοι του ελληνικού Δημοσίου επιχειρούν να επαναφέρουν το θέμα της αποζημίωσής τους για τη σημαντική ζημιά, που υπέστησαν από το PSI.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Όπως υποστηρίζουν, επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να καταγγείλουν “τον κρατικό εμπαιγμό απέναντι στους αποταμιευτές, που εμπιστεύτηκαν τη χώρα τους και αποταμίευσαν απευθείας σε αυτή”.

Γεγονός είναι ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτές έχουν ζημιωθεί πολλαπλά, καθώς και έχασαν το 50% των χρημάτων τους με το κούρεμα, και είχαν φορολογηθεί για το συνολικό ποσό.

Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν – σύμφωνα με πληροφορίες – φορολογικές ελαφρύνσεις, ώστε να επιστραφεί σταδιακά ο επιπλέον φόρος, που έχει καταβληθεί από τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ακόμα και αυτή η φορολογική παρέμβαση δεν αρκεί για να αποκαταστήσει τις απώλειες στο κεφάλαιό τους, οι οποίες, όμως, δύσκολα θα καλυφθούν.