Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να αυξήσουμε μισθούς, ας μειώσουμε τις τιμές

"Το οφείλουμε στους πολίτες, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς αλλά να χαμηλώσουμε τις τιμές" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

"Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά και θα επακολουθήσουν 250 ή και περισσότερες παρεμβάσεις στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τα οικοδομικά υλικά. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν καθημερινότητά μας όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

"Στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω" επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι: "Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπης που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω".

Για τις σχέσεις του με τον υπουργό Υγείας ανέφερε ότι είναι καλές και δεν υπάρχει θέμα κόντρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μια γενικότερη τάση στην Ευρώπη να ανοίξει το σύστημα στα μη συνταγογραφούμενα κάτι που έγινε στην Πορτογαλία το 2005 στην Ιταλία το 2007. "Είμαστε σε διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία, υπάρχει πάνω από 90% συμφωνία. Εγώ λεω τις απόψεις μου δεν έχω στην τσέπη μου ούτε τους βουλευτές ούτε την κυβέρνηση ούτε την τρόικα" ανέφερε για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται, προσθέτοντας ότι και η τρόικα δεν είναι ευχαριστημένη με το 80%, και έχει δημοσιευτεί επιστολή που ζητεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέστησε πάντως σαφές ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι Ευαγγέλιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...