Σε μια δόση θα πληρωθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Στην αποσαφήνιση ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η εξόφληση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης να γίνει σε τρεις δόσεις προχώρησε πριν λίγο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πάει στο γραφείο του αρμοδίου υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη σχετική νομοθετική ρύθμιση από τις υπηρεσίες του υπουργείου, γεγονός που σημαίνει ότι ισχύει η υφιστάμενη νομοθεσία, που προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μια δόση, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως φορολογούμενοι που δεν μπορούν να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μέρος του ποσού και να υπαχθούν εν συνεχεία στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ώστε να αποπληρώσουν το υπόλοιπο έως και σε 12 δόσεις.

Τα ειδοποιητήρια για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στο www.gsis.gr, αφού πρώτα υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.