Ασφάλεια και οικονομική κρίση

Βιώνοντας μια από τις δυσκολότερες οικονομικές και κοινωνικές στιγμές  της  χώρας μας, το αίσθημα της ανασφάλειας και της προσπάθειας για επιβίωση είναι διάχυτο.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλες μειώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η μέση ελληνική οικογένεια να θεωρεί πλέον πολυτέλεια κάποιες παροχές που μέχρι πριν δύο χρόνια θεωρούνταν δεδομένες. 

Μία τέτοια παροχή που θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια είτε λόγω της οικονομικής συγκυρίας είτε της χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης που επικρατεί στη χώρα μας, είναι η ασφάλιση.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, η έννοια της είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί  είναι υποχρεωτική.  

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης οι Έλληνες ψάχνουν το χαμηλότερο οικονομικό ασφάλιστρο για το αυτοκίνητό τους απλά και μόνο για να είναι νομότυποι. Σε μεγάλο ποσοστό μάλιστα, δεν γνωρίζουν που είναι ασφαλισμένοι. Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι περισσότεροι δεν έχουμε αντιληφθεί την πραγματική έννοια και αξία της ασφάλισης. Την καταλαβαίνουμε μόνο όταν έρθει η στιγμή της ζημιάς.

Όμως, όχι μόνο τη στιγμή της ζημιάς του αυτοκινήτου μας, αλλά και της κατοικίας ή της επιχείρησής μας  ή όταν χρειαστεί να νοσηλευτούμε σε κάποιο νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις κατοικίες, αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στη χώρα μας είναι περίπου 8%, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό των ιδιοκτητών κατοικιών στη χώρα μας και το ύψος των ασφαλίστρων που είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Φέρνοντας, μάλιστα, στο μυαλό μας σκηνές από τις τελευταίες πυρκαγιές και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν αρκετές περιουσίες, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα αποζημίωσης από το κράτος, θα πρέπει η ανάγκη μας για ασφάλιση να μεγαλώνει. 

Ιδιαίτερα σήμερα που οποιοδήποτε περιουσιακό μας στοιχείο έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ, θα πρέπει να το εξασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η σωστή και έξυπνη ασφάλιση αποτελεί μια κίνηση βεβαιότητας  μέσα σε ένα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον.

Με τα προγράμματα ΑΣΦΑΛΩΣ της Ασφάλειαι ΜΙΝΕΤΤΑ, εξασφαλίζετε ουσιαστικά την υγεία την περιουσία και το όχημά σας. Μάθετε περισσότερα στο www.minetta.gr και στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή.