Σαφάρι στην Ασία για… επενδύσεις βγαίνουν οι Έλληνες

Σαφάρι στην Ασία για… επενδύσεις βγαίνουν οι Έλληνες

Επιχειρηματική αποστολή υπό το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Επιχειρηματική αποστολή σε τέσσερις πόλεις της Ασίας, από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ελληνοασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και στόχο τη διερεύνηση και αξιοποίηση ευκαιριών σε μία ήπειρο με αναπτυξιακή πορεία και πληθώρα ευκαιριών.

Η ομάδα των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή θα επισκεφθεί διαδοχικά το Τόκιο, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο στις 27 Σεπτεμβρίου, τη Σαγκάη στις 28 Σεπτεμβρίου και την Ταϊπέι στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αποκλειστικός στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις να αποκτήσουν επαφές με τοπικές εταιρείες και να επιδιώξουν συμφωνίες για εξαγωγές, joint-ventures, συμπράξεις, μεταφορά τεχνογνωσίας, επενδύσεις ή να αναζητήσουν συνεργάτες-αντιπροσώπους.

Αυτή η πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί, κυρίως, στους τομείς των τροφίμων και ποτών, των χημικών-φαρμακευτικών-καλλυντικών, των προϊόντων τεχνολογίας, του real estate και του τουρισμού, χωρίς να αποκλείεται συμμετοχή ενδιαφερομένων από άλλους κλάδους. Η αποστολή έχει σχεδιαστεί με περιεκτικό και συνοπτικό πρόγραμμα και θα δοθεί έμφαση στον έγκαιρο προγραμματισμό και στην εξασφάλιση ποιοτικών επαφών, σε συνεργασία με τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στο Τόκιο, το Πεκίνο και τη Σαγκάη, με τον επιχειρηματικό φορέα CIECA στην Ταϊβάν και με τα τοπικά διμερή γερμανικά επιμελητήρια.

Ενόψει της αποστολής, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τα Επιχειρηματικά Συμβούλια Ελλάδας-Ασίας και Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής διοργανώνουν ημερίδες στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Ιουλίου, σε συνεργασία με ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, και στην Αθήνα, στις 21 Ιουλίου, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, στις οποίες οι επικεφαλής των γραφείων ΟΕΥ Πεκίνου, Σαγκάης και Μπουένος Άιρες θα κάνουν αναλυτικές και στοχευμένες παρουσιάσεις για τις αντίστοιχες αγορές, τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες επιτυχούς δραστηριοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Γιάννη Πατσιαβό, Senior Consultant του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στα τηλ. 210 6419026 και 6945234747.