Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει η Airbnb

Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει η Airbnb

Στη νέα υπηρεσία θα εντάσσονται τα διαμερίσματα – κατοικίες που έχουν περάσει από πραγματικό έλεγχο επιθεωρητών της εταιρείας

Γυρίζει σελίδα η παγκόσμια διαδυκτιακή πλατφόρμα Airbnb, ετοιμάζοντας να λανσάρει μια νέα γκάμα υπηρεσιών που θα απευθύνεται και στους πλέον «απαιτητικούς» ταξιδιώτες που αναζητούν μεγαλύτερες ανέσεις και πολυτελέστερα διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Στη νέα υπηρεσία, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα σε πιλοτική μορφή, θα εντάσσονται τα διαμερίσματα – κατοικίες που έχουν περάσει από πραγματικό έλεγχο επιθεωρητών της Airbnb προκειμένου να διασφαλίζεται ότι πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως ορίζονται από την εταιρεία.

Εφόσον οι κατοικίες περάσουν επιτυχώς τον έλεγχο της επιθεώρησης και επιλεχθούν για τη νέα υπηρεσία, θα ενταχθούν με ειδική σήμανση στην ιστοσελίδα της Airbnb. Η εταιρεία διαδικτυακών ενοικιάσεων ενθαρρύνει τους οικοδεσπότες να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ξενοδόχοι.

Στόχος, της νέας υπηρεσίας που αναμένεται να ενταχθεί πλήρως στην ιστοσελίδα προς τα τέλη του 2017, είναι να προσελκύσει και κοινό με μεγαλύτερα εισοδήματα που αναζητούν premium υπηρεσίες διαμονής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Independent σε δημοσίευμα της, στη νέα αυτή υπηρεσία θα μπορούσαν επίσης να ενταχθούν και αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως το Hilton και το Marriott. Είναι γεγονός πως οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν χάσει αρκετούς πελάτες λόγω Airbnb, με τους περισσότερους ωστόσο ταξιδιώτες ανώτερης οικονομικής κατηγορίας να μην επιλέγουν την κράτηση στο Airbnb.