Πλήρης οδηγός για άνοιγμα κερδοφόρας επιχείρησης επαγγελματικών πλυντηρίων – καθαριστηρίου ρούχων

Πλήρης οδηγός για άνοιγμα κερδοφόρας επιχείρησης επαγγελματικών πλυντηρίων – καθαριστηρίου ρούχων

Μία κερδοφόρα ελκυστική ευκαιρία για νέους επιχειρηματίες είναι η βιομηχανία Laundry δηλαδή επαγγελματικά καθαριστήρια ιματισμού (Σεντόνια, πετσέτες, πατάκια, ρούχα κλπ) με επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια.

Η σταθερή ζήτηση που προκύπτει από την συνεχόμενη ανάπτυξη του τουρισμού με νέες ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα και την ανάγκη τους για πλύσιμο του ιματισμού που παράγεται, την καθιστά αξιόπιστη επιλογή για έναν επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει σε νέο κλάδο.

Σε αυτό τον οδηγό θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, πριν επενδύσετε σε μια τέτοια επιχείρηση. Παρακάτω θα μάθετε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς επίσης και για τον επαγγελματικό εξοπλισμό που απαιτείται για το άνοιγμα μιας επιχείρησης Laundry. Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις βάση στατιστικών στοιχείων.

Βήμα - Βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προχωρήσετε στο άνοιγμα της επιχείρησης

Πριν αποφασίσετε να επενδύσετε σε μία επιχείρηση επαγγελματικών πλυντηρίων & καθαριστηρίου ρούχων (Laundry) θα πρέπει να γνωρίζετε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αλλά και τις πιθανές προκλήσεις που μπορεί να συναντήσετε.

(https://stepbystepbusiness.com/business-ideas/start-a-dry-cleaning-business/)

Βήμα 1ο: Αξιολογούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Όταν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια τέτοια επιχείρηση, είναι απαραίτητο να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κλάδου.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Μεγάλο κέρδος καθώς τα περιθώρια κέρδους φτάνουν από 15% έως 35% κάθε χρόνο. Μεγάλος ανταγωνισμός
Αξιόπιστο και αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Μεγάλη αρχική επένδυση
Τα ρούχα πάντα θα χρειάζονται καθάρισμα, οπότε παντα θα έχει ζήτηση. Υψηλό κόστος συντήρησης
Είναι απλή εργασία και δεν χρειάζεται κάποια εκπαίδευση ή πιστοποίηση Μεγάλοι λογαριασμοί κάθε μήνα (ρεύμα,νερό, ενοίκιο κτλ)

Υπολογισμός κόστους ανοίγματος επιχείρησης Καθαριστηρίων

Το κόστος του ανοίγματος μιας επιχείρησης καθαριστηρίων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Βασικότερος παράγοντας είναι ο όγκος ιματισμού που υπολογίζουμε ότι θα πλένουμε. Αυτό συνήθως το υπολογίζουμε Α) με βάση των αριθμό κλινών των ξενοδοχειακών μονάδων που σκοπεύουμε αρχικά να εξυπηρετούμε σε συνδυασμό με τις ώρες λειτουργίας της μονάδας μας εβδομαδιαίως, επίσης υπολογίζουμε τον αριθμό πελατών που πιθανόν να έχουμε για απλό πλύσιμο ρούχων, Β) Σημαντικός επίσης παράγοντας είναι η τοποθεσία, το κτήριο που θα στεγαστεί, ο εξοπλισμός και η στρατηγική marketing είναι μερικά από αυτά που θα πρέπει να προσέξετε. Το συνολικό κόστος μπορεί να αγγίξει κατά προσέγγιση τα 50.000 - 100.000 ευρώ.

Είδος Μέσο κόστος
Δημιουργία ονόματος και λογοτύπου 175€
Επιχειρηματικές άδειες 200€
Επαγγελματικές κάρτες και φυλλάδια 250€
4 επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων 25.000€
4 επαγγελματικα στεγνωτήρια 22.000€
2 σιδερωτήρια 22.500€
Άλλα μηχανήματα και προμήθειες 6000€
Ιστοσελίδα 2000€
Σύνολο: 78.125€

 

Βήμα 2ο: Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου

Μετά την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και του κόστους μιας επιχείρησης Laundry, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών που θέλετε να στοχεύσετε, τις στρατηγικές μάρκετινγκ, τις οικονομικές προβλέψεις και μια επισκόπηση του κόστους που σχετίζεται με την έναρξη και τη λειτουργία της επιχείρησης. Στην περίπτωση που αναζητήσετε χρηματοδότηση ή επιχορήγηση, το επιχειρηματικό σχέδιο θα σας είναι απαραίτητο.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο εδώ.

Βήμα 3ο: Λάβετε τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας

Πριν προχωρήσετε στο άνοιγμα της επιχείρησης, θα χρειαστεί να λάβετε ορισμένες απαιτούμενες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια επαγγελματική άδεια, μια άδεια φόρου επί των πωλήσεων και οποιεσδήποτε άλλες άδειες απαιτούνται βάση νόμου.

Βήμα 4ο: Επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό πλυντηρίων και στεγνωτηρίων

Ο εξοπλισμός που θα επιλέξετε, εξαρτάται από τον όγκο και το είδος των υπηρεσιών που θέλετε να προσφέρετε στην επιχείρηση σας σε συνδυασμό με τον διαθέσιμο χώρο αλλά και χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης σας μέσα στην εβδομάδα.

Σίγουρα θα χρειαστείτε επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων, επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων και κύλινδρο σιδερώματος, καθώς επίσης πιθανό είναι να χρειαστείτε πρέσα σιδερώματος ή επαγγελματική σιδερώστρα.. Ακόμη έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εξοπλισμό που μπορεί να περιλαμβάνει πτυσσόμενα τραπέζια, εξοπλισμό πίεσης και καροτσάκια πλυντηρίου.

Εξοπλισμός όπως επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων, επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων και επαγγελματικοί κύλινδροι σιδερώματος είναι απαραίτητα κομμάτια εξοπλισμού που θα χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξετε υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο εξοπλισμό που θα καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Μια απο τις εταιρείες που μπορεί να σας βοηθήσει με τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό που χρειάζεστε είναι η kitchenPRO. Την προτείνουμε διότι έχει πολύ καλές τιμές ενώ ταυτόχρονα μπορούν να σχεδιάσουν για εσάς έναν άρτιο χώρο επαγγελματικού laundry.

Πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε επαγγελματικό εξοπλισμό

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένων τα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, όπως επίσης και τα σιδερωτήρια.

Πλυντήρια ρούχων:

 

Ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία μιας επιχείρησης καθαριστηρίου είναι η σωστή επιλογή επαγγελματικών πλυντηρίων ρούχων. Θα πρέπει επιλέξετε ένα αξιόπιστο, ενεργειακά αποδοτικό και αρκετής χωρητικότητας πλυντήριο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο δουλειάς που θα δημιουργείται καθημερινά από τις ανάγκες των πελατών σας.

Ας δούμε μερικούς βασικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε σε αγορά πλυντηρίων:

  • Χωρητικότητα κάδου: Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επιλογή πλυντηρίων ρούχων είναι η χωρητικότητα. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησής σας, τον αριθμό των πελατών που θα έχετε κατα προσέγγιση και τους τύπους ρούχων που θα πλένετε.
  • Ανθεκτικότητα πλυντηρίου: Τα πλυντήρια ρούχων θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση, επομένως είναι σημαντικό να επιλέγετε μηχανήματα που είναι αξιόπιστα και έχουν κατασκευαστεί με στόχο να αντέχουν σε πολύωρη χρήση. Είναι σημαντικό να προσέξετε την εγγύηση που δίνει ο κάθε κατασκευαστής για το προϊόν του.
  • Χαρακτηριστικά - Λειτουργίες: Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε βάση των αναγκών των πελατών σας. Ορισμένα μηχανήματα έχουν ειδικές λειτουργίες για ευαίσθητα υφάσματα, συνθετικά, μάλλινα και άλλα.
  • Μάρκα: Πριν προχωρήσετε σε αγορά θα πρέπει να ερευνήσετε διαφορετικές μάρκες και μοντέλα για να συγκρίνετε χαρακτηριστικά και τιμές. Αναζητήστε μάρκες με καλή φήμη για ποιότητα και αξιοπιστία.
  • Σέρβις και συντήρηση: Εξετάστε τις διαθέσιμες επιλογές σέρβις και συντήρησης για τα μηχανήματα που σας ενδιαφέρουν. Αναζητήστε μηχανήματα που έχουν καλή εγγύηση και μπορούν εύκολα να επισκευαστούν και να συντηρηθούν.

Στεγνωτήρια ρούχων:

Στα στεγνωτήρια ρούχων βασικός παράγοντας για την επιλογή τους είναι το μέγεθος χωρητικότητας που έχουν, ακριβώς όπως και στα πλυντήρια. Η ενεργειακή απόδοση και η αξιοπιστία κάθε μοντέλου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Τα χαρακτηριστικά και η εγγύηση ενός στεγνωτηρίου αποτελούν κι αυτά βασική προϋπόθεση για να προχωρήσετε στην αγορά του. Οι διαθέσιμες επιλογές σέρβις και εγγύησης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού.

Σιδερωτήρια ρούχων:

Αν επιλέξετε να παρέχετε την επιλογή του σιδερώματος των ρούχων στους πελάτες σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα σωστά σιδερωτήρια ρούχων για την επιχείρηση σας. Οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξετε είναι οι εξής:

  • Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Επιλέξτε σιδερωτήρια που μπορούν να χειριστούν μεγάλο όγκο ρούχων και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα θέλετε μηχανήματα που να είναι γρήγορα και αποτελεσματικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησής σας.
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Τα σιδερωτήρια είναι σημαντικό να μπορούν να χειρίζονται με ασφάλεια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε κάποια που διαθέτουν ακριβή και ρυθμιζόμενους ελέγχους θερμοκρασίας. Αυτό θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία για διαφορετικούς τύπους υφασμάτων και να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία σιδερώματος γίνεται σωστά.
  • Ανθεκτικότητα: Αναζητήστε μηχανήματα που είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά υλικά και έχουν μακροπρόθεσμη εγγύηση.
  • Μέγεθος και χώρος: Λάβετε υπόψη το μέγεθος και τον χώρο που απαιτείται για τα σιδερωτήρια. Βεβαιωθείτε ότι τα μηχανήματα θα χωρέσουν στον καθορισμένο χώρο και δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
  • Μάρκα: Ερευνήστε διαφορετικές μάρκες και μοντέλα για να συγκρίνετε χαρακτηριστικά και τιμές. Αναζητήστε μάρκες με καλή φήμη και αξιοπιστία στην αγορά.
  • Σέρβις και συντήρηση: Εξετάστε όλες τις διαθέσιμες επιλογές σέρβις και συντήρησης που δίνει ο κατασκευαστής.

Βήμα 5ο: Τοποθεσία που σας εξυπηρετεί

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και επιλέξετε τον εξοπλισμό σας, ήρθε η ώρα να βρείτε μια τοποθεσία για την επιχείρησή σας. Η τοποθεσία θα πρέπει να είναι ιδανική για να μπορεί να προσελκύει περισσότερους πελάτες. Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση σας θα είναι εύκολα προσβάσιμη στους πελάτες σας και ότι θα διαθέτει τον απαραίτητο χώρο και τις παροχές για να στεγάσει τον εξοπλισμό σας.

Η επένδυση σε μια επιχείρηση καθαριστηρίου ρούχων ή Laundry, μπορεί να είναι μια κερδοφόρα και ανταποδοτική επιχείρηση. Να θυμάστε όμως πως είναι απαραίτητο να διεξάγετε ενδελεχή έρευνα αγοράς ώστε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο, προκειμένου να έχετε επιτυχία.

Στην Kitchenpro σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, σχεδιάζουμε για εσάς το ιδανικό laundry καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρηση σας. Οι ανταγωνιστικές τιμές και η αξιοπιστία μας στο χώρο των επαγγελματικών εξοπλισμών επιχειρήσεων, σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας και να εξαλείψετε τους ανταγωνιστές σας.