Μέχρι και το τέλος του 2017 τραπεζάκια έξω στο Μικρολίμανο

Παράταση στην αναστολή προστίμων και κατεδαφίσεων

Μέχρι και το τέλος του 2017 και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι καταστηματάρχες στο Μικρολίμανο να κρατήσουν τα... τραπεζάκια έξω.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο και την υφυπουργό, Κ. Παπανάτσιου, παρατείνεται έως τις 30-12-2017 (έληξε 30-12-2016) η αναστολή των διοικητικών κυρώσεων και τυχόν πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο του Πειραιά.

Η αναστολή επιβολής προστίμων και κατεδαφίσεων παρατείνεται, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με στόχο να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των δραστηριοτήτων που στηρίζονται στις συγκεκριμένες κατασκευές.

Στην έκθεση αξιολόγησης της τροπολογίας σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι αναγκαία για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται χρονική υστέρηση εσόδων, από την αναστολή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, των διοικητικών κυρώσεων.