Περικοπές 23.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Deutsche Bank

Στην περικοπή περίπου 23.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της, μέσω απολύσεων κυρίως στις τεχνολογικές δραστηριότητές της και απόσπασης εργασιών από την PostBank που της ανήκει, προσανατολίζεται η Deutsche Bank, σύμφωνα με χρηματοοικονομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μια τέτοια κίνηση θα μείωνε το εργατικό δυναμικό του ομίλου σε περίπου 75.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, βάσει μιας αναδιοργάνωσης η οποία οριστικοποιείται από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Κράιαν, ο οποίος ανέλαβε τον Ιούλιο τον έλεγχο της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας με την υπόσχεση να περιορίσει τα κόστη.

Ο Κράιαν παρουσίασε το Σαββατοκύριακο προκαταρκτικές λεπτομέρειες του σχεδίου σε μέλη του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η Deutsche Bank εξετάζει περικοπές θέσεων στο τεχνολογικό τμήμα της και σε αυτό που επεξεργάζεται συναλλαγές και εντολές για λογαριασμό του προσωπικού που συναλλάσσεται με τους πελάτες. Πολλές από τις περίπου 20.000 θέσεις του τομέα αυτού θα εξετασθούν για ενδεχόμενες περικοπές, δήλωσε χρηματοοικονομική πηγή.