Mr Ryanair : Οι Έλληνες είναι τρελοί και πίνουν καφέ όλη μέρα !

Στην αρχή, όταν η Ryanair έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας, μιλούσε για τον ελληνικό πολιτισμό και τις αρετές της ελληνικής φυλής, την πίστη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και τη χώρα.

Ξαφνικά, ανακάλυψε ότι υπάρχει… πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, και μιλά για ελληνική τραγωδία. Ο λόγος, για το αφεντικό του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Michael O’Leary, ο οποίος – μιλώντας σε ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπως αναφέρει η Irish Mirror – έκανε λόγο για τρελούς ψηφοφόρους και κυβερνήτες, που πίνουν όλη μέρα καφέ και περιμένουν τους Γερμανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους να τους πληρώσουν.

«Η ελληνική κατάσταση είναι μια τραγωδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι πως πιστεύουν ότι – εκλέγοντας ένα μάτσο τρελών – θα απαλλαγούν από τη λιτότητα. Όπως μάθαμε από το δικό μας πόνο στην Ιρλανδία, μπορείς να μιλάς σκληρά όσο θες, αλλά όταν την επόμενη εβδομάδα πρέπει να δανειστείς από τους Γερμανούς για να πληρώσεις τους δασκάλους, τις συντάξεις και ο,τιδήποτε άλλο, κάποια στιγμή βγαίνεις εκτός τροχιάς», σχολίασε και πρόσθεσε :

«Νομίζω ότι τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών είναι μια τραγωδία και νομίζω ότι οι υποστηρικτές του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελών. Υπόσχονται πολλά για τους μισθούς στο Δημόσιο και τις συντάξεις, για τα οποία η δική μας κυβέρνηση ανακάλυψε πριν από χρόνια ότι δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις, αν δε δανειστείς από τους Γερμανούς. Αν θες να δανειστείς από τους Γερμανούς, πρέπει να πάρεις το φάρμακο».

Για την… ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο κύριος O’Leary έχει βρεθεί στην Αθήνα φέτος και έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη. Τότε, τόσο ο ίδιος, όσο και στελέχη της Ryanair, δήλωναν σύμφωνοι με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Τώρα ;

Προφανώς, η μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους συνέβαλε στη… διαμόρφωση άλλης άποψης.