Νέα συμμαχία στα ηλεκτρικά είδη

Το δόγμα "η ισχύς εν τη ενώσει" εφαρμόζουν δύο αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, επιδιώκοντας να βελτιώσουν την τοποθέτησή τους στην πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών ειδών στη χώρα μας.

Πρόκειται για την Εμποροβιομηχανική ΑΕΒΕ, που είναι αποκλειστικός δικαιούχος διαχείρισης του σήματος Expert στην Ελλάδα, και την ΗΛΜΑΚ ΑΕΒΕ, οι οποίες συνενώνουν τις δυνάμεις τους.

Πού στοχεύει αυτή η κίνηση ;

Στην ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου και στην επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας μεγαλύτερα μερίδια στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, στη διασφάλιση για τον καταναλωτή καινοτόμων και λειτουργικών λύσεων σε συμφέρουσες τιμές, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Expert International αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο διάθεσης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Η Expert έχει ισχυρή παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 σημεία πώλησης και από το Δεκέμβρη του 2013 με ενεργή παρουσία και πάλι στην Ελλάδα μέσω της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, μία νέας και δυναμικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Η ΗΛΜΑΚ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1988 από μια ομάδα εμπόρων ηλεκτρικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα και σήμερα αριθμεί 65 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Η Expert ελέγχει στην Ελλάδα 15 καταστήματα και η ΗΛΜΑΚ 65 σε όλη τη χώρα.
Η μεν ΗΛΜΑΚ θα διατηρήσει την εμπορική της ταυτότητα, ωστόσο θα ενταχθεί στο group αγορών της Expert.
Αν ληφθούν υπόψη τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των δύο εταιρειών, με αυτή τη συμφωνία, ο τζίρος του νέου σχήματος διπλασιάζεται.