H Hasbro θέλει την DreamWorks κι αυτή ζητάει premium πάνω από 50%

Και το όνομα αυτής... DreamWorks-Hasbro.

Έτσι θα αποκαλείται η νέα εταιρεία, σε περίπτωση, που ευοδωθούν οι συνομιλίες, τις οποίες έχουν οι δύο επιχειρήσεις, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα συνδυαστικό σχήμα οικογενειακής ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού - αν όλα πάνε καλά -, το deal θα έχει ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον δύο μήνες από τώρα.

Η DreamWorks έχει τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 1,9 δισ. δολάρια και είναι το studio, που δημιούργησε ταινίες animation, που έχουν κάνει τεράστια εισπρακτική επιτυχία, όπως Shrek, Madagascar, και το "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks, Jeffrey Katzenberg, ζητά από τη Hasbro να πληρώσει 35 δολάρια ανα μετόχη, δηλαδή premium υψηλότερο από 50%, δεδομένου ότι η μετοχή της εταιρείας έκλεισε χθες στα 22,37 (σήμερα από το άνοιγμα κινείται σταθερά με κέρδη άνω του 15%), χαμηλότερα, πάντως, των 30 δολαρίων.

Οι πληροφορίες αυτές έρχοναι έξι εβδομάδες μετά το ναυάγιο - για άγνωστους λόγους - των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της DreamWorks από την ιαπωνική SoftBank.