Frigoglass : Ζημιογόνο και με μείωση πωλήσεων το εννεάμηνο

Στα 50,2 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι ζημιές για τον όμιλο της Frigoglass στο φετινό εννεάμηνο, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση 9,1% και να διαμορφώνονται στα 359,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο, καταγράφηκαν υψηλότερα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), κατά 14%, με βελτίωση του αντίστοιχου περιθωρίου κατά 30 μονάδες βάσης - λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον Κλάδο Υαλουργίας, της συνεχιζόμενης αύξησης της αποδοτικότητας και του οφέλους από την αναδιάρθρωση στις ΗΠΑ -, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 8%, λόγω της αύξησης των πωλήσεων στον Κλάδο Υαλουργίας κατά 32%.

Ο κύριος Torsten Tuerling, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 14%. Στον κλάδο της υαλουργίας, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των πωλήσεων στη διάρκεια του τριμήνου, χάρη στη δυναμική αγορά της Νιγηρίας και την ισχυρή ζήτηση γυάλινων φιαλών υψηλής ποιότητας, που παράγουμε στο Ντουμπάι. Οι πωλήσεις μας στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης επηρεάστηκαν δυσμενώς από την απεργία του συνδικάτου μετάλλου στη Νότια Αφρική, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, και τις χαμηλότερες επενδύσεις των πελατών ζυθοποιίας στη Ρωσία.

Παρά τη μείωση των πωλήσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης στη διάρκεια του τριμήνου, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 30 μονάδες βάσης, σαν αποτέλεσμα των επιδόσεων του κλάδου της υαλουργίας, της συνεχιζόμενης έμφασης στην περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης από τις δραστηριότητες ενοποίησης της παραγωγικής μας βάσης.

Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, αναμένουμε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των πωλήσεων στον κλάδο της υαλουργίας και οι πωλήσεις στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης να παραμείνουν αδύναμες εν μέσω ενός εύθραυστου μακροοικονομικού περιβάλλοντος".

Όπως σημειώνει η Firgoglass στην ανακοίνωσή της, με στόχο την επιστροφή της κερδοφόρου ανάπτυξης στο Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης, εξακολουθεί να επικεντρώνει την προσοχή στην επιτυχή ενσωμάτωση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου της Τουρκίας με εκείνου της Ρουμανίας έως το τέλος του έτους, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τη κοστολογική βάση και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα. Στην Ασία, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης της πλήρους δυναμικότητας του εργοστασίου στην Ινδία, μετά την πυρκαγιά του Απριλίου του 2014.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα