Παπουτσάνης : Συνεργασία με την ισπανική Dia

Ακόμα μία ελληνική εταιρεία επενδύει στις εξαγωγές και στις συνέργειες με εταιρείες του εξωτερικού, βλέποντας ότι η ελληνική αγορά είναι πεπερασμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία Παπουτσάνης ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Ισπανική αλυσίδα DIA (Distribuidora Internacional de Alimentación), για την παραγωγή στερεών σαπουνιών, τα οποία θα διατίθενται σε Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα φέρει στην ελληνική εισηγμένη ετήσιο τζίρο έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο εννεάμηνο, οι πωλήσεις της Παπουτσάνης έχουν αυξηθεί κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η αλυσίδα D.I.A. (είχε παλαιότερα παρουσία και στην Ελλάδα, μέσω της Μαρινόπουλος) είναι ένας διεθνής προμηθευτής και διανέμει μεγάλη σειρά από προϊόντα καθημερινής περιποίησης.
Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης και συμμετέχει στο δείκτη Ibex 35.
Το 2013 ο ενοποιημένος τζίρος της έφτασε σε 11,476 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το δίκτυό της αριθμεί 7.328 καταστήματα στις χώρες, που δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η επίτευξη της συνεργασίας επιβεβαιώνει έμπρακτα τις επενδύσεις και τη στρατηγική, που ακολουθεί η Εταιρεία σε όλα τα επίπεδα, με πρωταρχικό στόχο την παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικού κόστους, αλλά και την αναπτυξιακή της πορεία μέσω νέων συνεργασιών και διεύρυνσης των υφιστάμενων".