Oliving : Η Creta Farms πηγαίνει Αυστραλία

Ένα νέο μοντέλο, αυτό του licensing agreement για την εξαγωγή τεχνογνωσίας, χρησιμοποιεί η Creta Farms στη συνεργασία της με την αυστραλιανή Primo Meats και γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων, που χρησιμοποιεί αυτή την οδό. 

Πώς λειτουργεί αυτό το μοντέλο ;

H Creta Farms αδειοδοτεί τη χρήση πατεντών (πατέντες, know how, επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ).
Η συμφωνία έχει ελάχιστη χρονική διάρκεια τα 5 χρόνια και το επιχειρηματικό πλάνο για τις πωλήσεις προβλέπει τζίρο στα 400 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. 
Έχει εγγυημένο ποσοστό εκτέλεσης και η ελληνική εταιρεία έχει δικαιώματα επί των πωλήσεων.

Η παραγωγή είναι τοπική, με βασικό υλικό αποκλειστικά από κρητικό ελαιόλαδο, ενώ τα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά με Co-branding (oliving-hans η σχετική επωνυμία), που θα μετεξελιχθεί σε Οliving by Hans.

Άλλωστε, το brand Oliving (Olive+living) θα χρησιμοποιείται πλέον στο εξωτερικό από την Creta Farms, με στόχο να διεισδύσει ευκολότερα στις ξένες αγορές. 
 

Κ. Δομαζάκης : "Ακολουθούμε τα παγκόσμια megatrends"

 
"Στα χέρια μας έχουμε κάτι πάρα πολύ δυνατό", δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, Κωνσταντίνος Δομαζάκης, προσθέτοντας ότι η εισηγμένη κατέγραψε ένα πολύ δυνατό εννεάμηνο, και πως στους ίδιους ρυθμούς θα κλείσουν και τα αποτελέσματα έτους, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
 
"Η ιδέα ακολουθεί τα megatrends παγκοσμίως για πιο υγιεινή διατροφή και στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το κανάλι των εξαγωγών". Μίλησε ακόμα για συνταγή με κατοχυρωμένες πατέντες, που δεν μπορεί να αντιγραφεί. 
 
Με δεδομένο ότι η Primo έχει παρουσία σε 50 χώρες, πέραν της Αυστραλίας, η Creta δεν αποκλείει την επέκταση της παρουσίας της στη Νοτιοανατολική Ασία, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι στην παρούσα φάση η συμφωνία προβλέπει παρουσία μόνο σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. 
 
Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, ο κύριος Δομαζάκης εκτιμά ότι "η αγορά έχει ξεκαθαρίσει. Η συγκέντρωση θα συμβεί σε όλους τους κλάδους. Έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας", δηλώνει με νόημα, σπεύδοντας όμως να τονίσει ότι η C. Farms, τα επόμενα χρόνια, θα προχωρήσει σε σχεδιασμό αυτόνομης ανάπτυξης, που θα εκπλήξει πολλούς.