Αποχωρεί από την Pimco ο “Βασιλιάς των ομολόγων”

Έχει συνδέσει το όνομά του με τον κολοσσό στην αγορά ομολόγων, την Pimco.

Ήταν ο ιδρυτής και ο επικεφαλής επενδύσεων σε αυτό το fund τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αποτελεί έναν από τους θρύλους της Wall Street, όπου τον αποκαλούν απλά "Βασιλιά των ομολόγων".

Από τη Δευτέρα, όμως, θα ανήκει στο δυναμικό της Janus Capital Group, όπου θα διαχειρίζεται ένα νέο fund ομολόγων, το Janus Global Unconstrained.

Ο λόγος για - ποιον άλλο ; - τον Bill Gross.

"Ανυπομονώ να στρέψω ξανά όλη μου την προσοχή στις αγορές σταθερού εισοδήματος και στις επενδύσεις, εγκαταλείποντας πολλά περίπλοκα πράγματα που ακολουθούν τη διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου οργανισμού", δήλωσε, προσθέτοντας : "Επέλεξα την Janus για το επόμενο σπίτι μου, εξαιτίας της μακροχρόνιας σχέσης και σεβασμού με το CEO, Dick Weil".

Η ανακοίνωση αυτής της εξέλιξης οδήγησε τη μετοχή της Janus Capital Group σε άλμα 37%, και τη μητρική της Pimco, τη γερμανική Allianz, σε πτώση 5,3%.

Ο Bill Gross φαίνεται ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με άλλα κορυφαία στελέχη στην εταιρεία για την κατεύθυνση, που ακολουθούσε η Pimco. Αυτό είναι ξεκάθαρο και από την ανακοίνωση, που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Douglas Hodge :

"Αν και είμαστε ευγνώμονες για τη συμβολή του Bill στην οικοδόμηση της εταιρείας και στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες της PIMCO, κατά τη διάρκεια του έτους έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι η ηγεσία της επιχείρησης και ο Bill είχαν θεμελιώδεις διαφορές σχετικά με το πώς θα συνέχιζε στο μέλλον η Pimco. Η Pimco έχει ένα πλάνο διαδοχής για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση"ι.

Η αιφνίδια αποχώρηση του ισχυρού άντρα της PIMCO έρχεται σε μια δύσκολή περίοδο για την Pimco η οποία αντιμετωπίζει ένα κύμα αποχώρησης των επενδυτών από το Total Return Fund, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά 222 δισ. δολ. Από το Μάιο του 2013, οι εκροές έχουν ξεπεράσει τα 65 δισ. δολ.