Διακρίσεις για την Ηλεκτρονική Τραπεζική της Πειραιώς

Με πέντε βραβεία από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance διακρίθηκε η ηλεκτρονική τραπεζική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού “World’ s Best Internet Banks 2014”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ηλεκτρονική Τραπεζική του Ομίλου βραβεύτηκε ως κορυφαία για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της σε ότι αφορά τις τραπεζικές εφαρμογές μέσω κινητών συσκευών και διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η Ηλεκτρονική Τραπεζική του Ομίλου απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις:

• ”Best Mobile Banking Αpp in Western Europe“ για την υπηρεσία winbank mobile banking App
• ”Best Integrated Consumer Bank Site in Western Europe” για την υπηρεσία winbank web banking
• ”Best SMS/Text Banking in Western Europe” για την υπηρεσία winbank sms banking.

Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά, η Τράπεζα Πειραιώς αναδείχτηκε το πιστωτικό ίδρυμα με την κορυφαία Ηλεκτρονική Τραπεζική:

- στην Ελλάδα με τη διάκριση “Best Consumer Internet Bank in Greece” και
- στην Αλβανία με το βραβείο “Best Consumer Internet Bank in Albania”.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση όσων συμμετείχαν έγινε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών, με μεγάλη εμπειρία στο διεθνή χρηματοπιστωτικό χώρο. Τα κριτήρια με βάση τα οποία διακρίθηκε η Ηλεκτρονική Τραπεζική του Ομίλου ήταν:

• Ισχυρή στρατηγική προσέλκυσης και εξυπηρέτησης πελατών στα ηλεκτρονικά δίκτυα
• Επιτυχής προσέλκυση πελατών στη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής
• Ρυθμός αύξησης πελατών που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τραπεζική
• Εύρος διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών
• Πλεονεκτήματα που απορρέουν από τις ηλεκτρονικές πρωτοβουλίες της Τράπεζας
• Σχεδιασμός και λειτουργίες διαδικτυακού τόπου ηλεκτρονικής τραπεζικής.

BITE Awards

Η τεχνολογική υπεροχή της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηλεκτρονική Τραπεζική επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία χρονιά και μέσω μιας σειράς διακρίσεων από εγχώριους θεσμούς. Στα Business IT Excellence (BITE) Awards 2014, βραβεία άριστης επίδοσης απονεμήθηκαν για:

- την υπηρεσία winbank web banking, πυρήνα της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, και
- την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά winbank Λεφτά στο Λεπτό App, η οποία σχεδιάστηκε για την αποστολή/παραλαβή μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς κάρτα.

Κριτήρια αξιολόγησης αποτέλεσαν η καινοτομία του έργου, η σημασία του για τον κλάδο, τα οφέλη για την εταιρεία και τους εταίρους/συνεργάτες της, η σύνδεση/ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της εταιρείας, η μεθοδολογία και ο τρόπος υλοποίησης του έργου. Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν εκπρόσωποι σχετικών κλαδικών φορέων, εμπειρογνώμονες του κλάδου, εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί, ενώ την επιστημονική υποστήριξη είχε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

PC Magazine

Τέλος, το αναγνωρισμένο περιοδικό PC Magazine, σε πρόσφατη αξιολόγηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, βράβευσε ως κορυφαία την Ηλεκτρονική Τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς, απονέμοντάς της το ειδικό σήμα “Editors’ Choice”. Παράλληλα την χαρακτήρισε ως σημείο αναφοράς σε σχέση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπόλοιπων Τραπεζών, με κριτήρια τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης.