ΟΤΕ: Είμαστε σε επαφές με Forthnet για τη Nova

Επιβεβαίωσε ο ΟΤΕ απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενδιαφέρον του για την Forthnet και ειδικότερα τη Nova.

Μετά τις πληροφορίες και τα χθεσινά δημοσιεύματα έστειλε επιστολή στην ΕΚ στην οποία αναφέρει ότι "η OTE A.E. τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη συνδρομητική τηλεόραση εκτιμώντας ότι η δραστηριότητα αυτή παρουσιάζει δυνατότητες ανάπτυξης, και όπως είναι φυσικό εξετάζει και αξιολογεί κάθε επιχειρηματική δυνατότητα ή ενέργεια, η οποία ενδέχεται να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει διερευνητικές επαφές μεταξύ της ΟΤΕ Α.Ε. και του κυρίου μετόχου της FORTHNET, της εταιρίας FORGENDO LTD, σχετικά με τη δραστηριότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA. Επί του παρόντος δεν υφίσταται, αλλά εφόσον στο άμεσο ή απώτερο μέλλον συντρέξει γεγονός ή κατάσταση που χρήζει δημοσιοποίησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ΟΤΕ Α.Ε. θα προβεί έγκαιρα σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού", καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η  διοίκηση της Forthnet με δική της ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί πως η ίδια "δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΟΤΕ Α.Ε." και πώς  "θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ως προς το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που αφορά στην Emirates International Telecommunications αμέσως μόλις ενημερωθεί σχετικώς". Παράλληλα σημειώνει πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αφορούν στις επιδιώξεις, στρατηγικές και σχεδιασμούς ανταγωνιστών της.