Στην “Ευρωσύμβουλοi” η Blacksummit με 4,2%

Με ποσοστό 4,2%, το αμερικανικό fund Blacksummit μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε πρώτο αποκαλύψει το news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Οι Αμερικανοί ξανάρχονται και μπαίνουν στην "Ευρωσύμβουλοι"

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου, μεταξύ των δύο εταιρειών, με αποτέλεσμα το επενδυτικό σπίτι να δίνει πλέον το "παρών" στην ελληνική κεφαλαιαγορά με ακόμα μία συμμετοχή, πέραν αυτής στην Q&R, με 11%. 

"Επενδύσαμε στη συγκεκριμένη εταιρεία, γιατί όχι μόνο ξεπέρασε την κρίση, αλλά και γύρισε σελίδα, έγινε κερδοφόρα κι έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία θα διαπρέψει. Αντίστοιχα, επενδύσαμε στην Q&R. Δεν θα ήταν ηλιθιότητα να μην επενδύσουμε; Η Ελλάδα έχει και άλλες επιχειρήσεις-διαμάντια σαν αυτές", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Blacksummit, Γιάννης - Ευρυβιάδης Χαραλαμπάκης, που συμμετέχει πλέον και στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ευρωσύμβουλοι". 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ"

Η διοίκηση της εταιρείας - που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αύξησε το προσωπικό της κατά 42%, στα 65 άτομα - εκτιμά ότι θα μπορέσει φέτος να σταθεροποιήσει στα περυσινά επίπεδα τις οικονομικές της επιδόσεις, με καλύτερο όμως ισολογισμό και αποτελέσματα bottom line, με προοπτική από το 2015 να μπει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη γενική συνέλευση της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας, Πάρις Κοκορότσικος, σημείωσε ότι, το 2014-2020, στις χώρες που είτε έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην ΕΕ, είτε βρίσκονται σε προενταξιακό στάδιο, πρόκειται να εισρεύσουν κονδύλια ύψους 13 δισ. ευρώ στον κλάδο των έργων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, όπου κυρίως παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες οι Ευρωσύμβουλοι. Παράλληλα, η εταιρεία είναι παρούσα σε έξι τεχνολογικά πάρκα στα Βαλκάνια (Ρούσε, Σπλιτ, Τίρανα, Πρίστινα, Σκόπια, περιφέρεια Κλουζ).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξελέγη ομόφωνα, στη γενική συνέλευση, που προηγήθηκε της συνέντευξης τύπου. Νέα μέλη, εκτός από τον κύριο Χαραλαμπάκη, είναι ο Jorg Friedrich Ernst Fabri (εκπρόσωπος της εταιρείας Allocate) και ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης.