Οι Αμερικανοί ξανάρχονται και μπαίνουν στην “Ευρωσύμβουλοι”

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Μέρα με τη μέρα, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα - σε μικρότερο ή και μεγαλύτερο βαθμό -, γίνεται όλο και πιο έντονο και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Μάλιστα, το ενδιαφέρον αυτό προέρχεται - μεταξύ άλλων - σε μεγάλο βαθμό και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου το ένα μετά το άλλο, επενδυτικά - λιγότερο ή περισσότερο - funds, είτε τοποθετούνται για πρώτη φορά, είτε αυξάνουν την παρουσία τους στη χώρα μας και σε εισηγμένες ή μη εταιρείες.

Έτσι, ακόμα ένα σημαντικό χρηματιστηριακό deal έρχεται στα σκαριά τις επόμενες ημέρες, και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το news.gr.

Πρόκειται για επένδυση αμερικανικού επενδυτικού σπιτιού, που έχει και ελληνικές... ρίζες, στην εταιρεία Ευρωσύμβουλοι. Πρόκειται για μια μπουτίκ εταιρεία επενδύσεων, με έδρα στην ενδοχώρα των Ηνωμένων Πολιτειών και παρουσία, είτε μέσω επενδύσεων, είτε μέσω πελατών, στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, καθώς και στην ΑΙΜ του Λονδίνου. Μάλιστα, στη χώρα μας, έχει ήδη τοποθετηθεί σε εισηγμένη από τον κλάδο της πληροφορικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο fund θα αποκτήσει ποσοστό της τάξης του 10%-15%, στην "Ευρωσύμβουλοι", με σκοπό να επενδύσει περαιτέρω, σε δεύτερο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

Μεγάλο το Αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Οικονομία

O Όμιλος Ευρωσύμβουλοι

Η ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. από το 1990 που ιδρύθηκε έως σήμερα, έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο εταιρειών με διεθνή ταυτότητα και παρουσία, γεγονός που την καθιστά μια από τις ισχυρότερες παρουσίες στον κλάδο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.  Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία συμβούλων που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών απασχολώντας πάνω από 100 έμπειρα στελέχη.

Με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα και θυγατρικές στο Λουξεμβούργο, Κύπρο, Βουλγαρία, Κροατία, Τουρκία, Σερβία, Τσεχία και Μπαχρέιν έχει δυνατότητα παροχής ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών.

Συγκαταλέγεται μέσα στους πρώτους ομίλους παγκοσμίως στον σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.  Θέτοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την καινοτομική επιχειρηματικότητα, δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη ιδιωτική θερμοκοιτίδα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, i4G, η οποία μάλιστα βραβεύθηκε ως η "Καλύτερη Νέα Θερμοκοιτίδα" παγκοσμίως το 2005.

Αποτελέσματα τριμήνου

Σε θετικό έδαφος παρέμειναν στο α' τρίμηνο του 2014 και, για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, τα οικονομικά μεγέθη για την Ευρωσύμβουλοι ΑΕ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, στο διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος του 2014, ανήλθε στα 1,88 εκατ. ευρώ, έναντι  1,79 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και συνδυάστηκε με κέρδη προ φόρων στα 403,1 χιλ. ευρώ, έναντι 247 χιλ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου ενισχύθηκε στα 4,07 εκατ. ευρώ, από 3,73 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 9,85 εκατ. ευρώ, έναντι 10,08 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο δείκτης σχετικής ρευστότητας να είναι βελτιωμένος πάνω από τη μονάδα.