Μέτρα για τη στήριξη του Τύπου σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών

Μέτρα για τη στήριξη του Τύπου σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών

Οι προτάσεις φέρονται να στηρίζονται σε ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι συμβατές με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μέτρα για την ενίσχυση και στήριξη του Τύπου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «με στόχο την προστασία των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν πυλώνα της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου, το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε ώριμο στάδιο επεξεργασίας προτάσεων οικονομικής ενίσχυσης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο».

Οι προτάσεις φέρονται να στηρίζονται σε ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι συμβατές με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι δε σχεδιασμένες στη βάση αυστηρών, στοχευμένων και αντικειμενικών κριτηρίων» επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ.

Τα προτεινόμενα μέτρα αναμένεται να τεθούν προς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης.