Ο μεγάλος ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη της Ryanair

Μειωμένα κέρδη, για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, κατέγραψε η αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς από 569 εκατομμύρια ευρώ το Μάρτιο του 2013, έπεσαν στα 523 εκατομμύρια ευρώ το Μάρτιο του 2014.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία έχει αναπτυχθεί ταχύτατα από το 1985 που ιδρύθηκε, χάρη στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές της, όμως πλέον οι “παίκτες” στην αγορά είναι πολλοί και ο ανταγωνισμός φέρνει σε δύσκολη θέση τη Ryanair.

Επιπλέον, η Ryanair έχει κακή φήμη για τις “κρυφές” χρεώσεις που επιβάλλει, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πελάτες της, κάτι που δεν ήταν τόσο αποτρεπτικό όταν ήταν η πιο φθηνή εταιρεία, όμως τώρα που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η Ryanair έχει προχωρήσει σε αρκετές κινήσεις για να βελτιώσει την εικόνα της και την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες της, έχοντας προσλάβει μία ομάδα ειδικών του μάρκετινγκ για το σκοπό αυτό.

Πάντως, η Ryanair εκτιμά πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα αυξήσει τους επιβάτες των αεροσκαφών της κατά 4%, σε περισσότερους από 84,6 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι η ιρλανδική επιχείρηση δραστηριοποιείται από τον Απρίλιο και στην Ελλάδα, ενώ από το Σεπτέμβριο θα προσφέρει πτήσεις από Αθήνα προς Ρώμη και Βρυξέλλες.