«Μεγάλη Βρετανία» και «King George» έφεραν κέρδη και τώρα αποκτούν «αδελφό» στο κέντρο

«Μεγάλη Βρετανία» και «King George» έφεραν κέρδη και τώρα αποκτούν «αδελφό» στο κέντρο

Το «King’s Palace» ανοίγει τις πύλες του στο Σύνταγμα υπό τη διοίκηση της Λάμψα ΑΕ

Με αύξηση τζίρου που αγγίζει το 10% κλείνει η χρονιά (2018) για δυο εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, τα «Μεγάλη Βρετανία» και «King George», που ανήκουν και τα δυο Λάμψα ΑΕ. Μάλιστα οι πληρότητες άγγιξαν το 75-80%.

Η ενίσχυση του τζίρου δείχνει την αυξανόμενη δυναμική που αποτυπώνεται στον τομέα των πεντάστερων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η Λάμψα ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη ένα ξενοδοχείο στην καρδία της Αθήνας, το πεντάστερο «King’s Palace», στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει το 2019. Συνολικά θα διαθέτει 180 δωμάτια, αλλά σε πρώτη φάση με λιγότερες κλίνες το Μάιο του 2019 ενώ σε πλήρη λειτουργία θα είναι το 2020.

Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου, στη Σερβία «Hyatt Regency Belgrade» και «Mercure Excelsior», αλλά και της Ρόδου «Sheraton Rhodes» κινούνται σε σταθερά επίπεδα, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα. Τονίστηκε μάλιστα ότι από τον Αύγουστο παρατηρήθηκαν σημάδια «κόπωσης» στην τουριστική ζήτηση στη Ρόδο, κάτι όμως φυσιολογικό μετά από διαδοχικά χρόνια ανόδου των αφίξεων. Σε κάθε περίπτωση ως μεγάλη πρόκληση για όλους περιγράφεται η διαχείριση των ελληνικών προορισμών. Πώς δηλαδή οι ελληνικοί προορισμοί θα ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και οι υποδομές θα είναι αυτές που αρμόζουν σε μια χώρα όπου ο τουρισμός παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας.