Χωρίς ρεύμα από σήμερα η Χαλυβουργική

Χωρίς ρεύμα από σήμερα η Χαλυβουργική

Ο ΑΔΜΗΕ διέκοψε την παροχή στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας

Χωρίς ρεύμα είναι πλέον η Χαλυβουργική. Στις 23.59 το βράδυ της Δευτέρας, και όπως είχε προαναγγελθεί με τη σχετική ειδοποίηση, ο ΑΔΜΗΕ διέκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Το black out στη Χαλυβουργική ακολούθησε την επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας. Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ.

Χθες, 17 Δεκεμβρίου έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας, ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί επίσημα από τη ΔΕΗ για το ζήτημα των κόκκινων χρεών αλλά και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας καθώς και τις συνέπειες που αυτό θα επέφερε.

Το black out επηρεάζει τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν στο εργοστάσιο.

Η ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΔΕΗ

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου είχε δώσει ηη ΔΕΗ στη «Χαλυβουργική» ύστερα από τη δέσμευση της εταιρίας ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα υποβάλει σοβαρές προτάσεις για το χρέος ύψους 31,8 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, «εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη Χαλυβουργική κάλεσε σήμερα στα γραφεία της τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ:

«Ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018. Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018.

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.

«Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ΔΕΗ.