Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν για το εργασιακό τους περιβάλλον

Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν για το εργασιακό τους περιβάλλον

Η λίστα αφορά το τρέχον έτος και περιλαμβάνει εταιρείες από όλο τον κόσμο

Τη λίστα με τις 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Great Place to Work. Η λίστα αφορά το τρέχον έτος και περιλαμβάνει εταιρείες από όλο τον κόσμο. Μία εταιρεία, για να ενταχθεί στη συγκεκριμένη λίστα πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού δυναμικού της να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά γραφεία της.

Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Salesforce και ακολουθεί η Hilton. Η τριάδα συμπληρώνεται με τη MARS. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πέντε από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύονται (MARS, DHL Express, AbbVie, SC Johnson και 3M) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το καλό εργασιακό περιβάλλον τους.

Οι 15 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται, έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι οι Information Technology και Manufacturing & Production.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των 25 World's Best Workplaces του Great Place to Work για το 2018:

Salesforce, Hilton, Mars, Intuit, The Adecco Group, DHL, Mercado Libre, Cisco, Daimler Financial Services, SAS Institute Inc, National Instruments Corporation, Stryker, SAP SE, Hyatt Hotels Corporation, Cadence Design Systems Inc, AbbVie, American Express, SC Johnson, EY, Admiral Group plc, 3M, Belcorp, Adobe Systems Incorporated, Natura, Scotiabank