Αποχωρεί ο επικεφαλής που φέρνει στη Google τα 9 στα 10 δολάρια των εσόδων της

Αποχωρεί ο επικεφαλής που φέρνει στη Google τα 9 στα 10 δολάρια των εσόδων της

Επί των ημερών του Sridhar Ramaswamy, η διαφημιστική επιχείρηση του τεχνολογικού κολοσσού έφτασε σε έσοδα τα 95 δισ. δολάρια από 1,5 δισ. που ήταν όταν ανέλαβε

Τέλος εποχής για έναν άνθρωπο που πραγματικά απογείωσε τη Google. Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της Google, Sridhar Ramaswamy, εγκαταλείπει το πόστο του.

Ο Ramaswamy είναι σε αυτή τη θέση εδώ και 15 χρόνια. Επί των ημερών του, τα έσοδα του συγκεκριμένου branch της Google έφτασαν τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,5 δισ. δολάρια που ήταν όταν ανέλαβε τη θέση αυτή.

Sridhar Ramaswamy

Το τμήμα διαφήμισης της Google φέρνει πάνω από το 85% των εσόδων της μητρικής εταιρείας Alphabet, ήτοι 9 στα 10 δολάρια που μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας!

Όπως ανακοινώθηκε ο Ramaswamy θα αναλάβει νέο πόστο στην εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, Greylock Partners, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τη θέση του θα αναλάβει ένας επίσης βετεράνος της Google, ο αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της εταιρείας, ο Prabhakar Raghavan. Ο Raghavan έχει τώρα υπό την εποπτεία του κάποιες από τις εφαρμογές που αποτελούν αιχμή του δόρατος της Google όπως τα Docs, Drive και Gmail.

Prabhakar Raghavan

Το μεγάλο στοίχημα που έχει τώρα να κερδίσει ο νέος ad and commerce chief της εταιρείας είναι, όπως γράφει το Business Insider, η συγκράτηση του κόστους της παραγωγής διαφημίσεων αφού αυτές γίνονται όλο και πιο ακριβές στην παραγωγή προκειμένου να μπορούν να παίζουν σε όσο περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες γίνεται. Και αυτό ενώ ο κολοσσός του διαδικτύου γιόρτασε πρόσφατα τα 20 του χρόνια.

Επίσης αναλαμβάνει σε μια περίοδο που επικρατεί παγκόσμια αναταραχή, ανησυχία και καχυποψία για το πώς η Google συλλέγει δεδομένα και κατευθύνει διαφημίσεις χωρίς (;) να καταπατά την ιδιωτικότητα των χρηστών.

«… δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο πρόσωπο να ηγηθεί των οικονομικών μας προσπαθειών» είπε ο CEO της Google, Sundar Pichai, μιλώντας στο Business Insider και στηρίζοντας το διάδοχο του Ramaswamy. «Είναι το κατάλληλο πρόσωπο να διαδεχτεί τον Sridhar, του οποίου η συνεισφορά τα τελευταία 15 χρόνια βοήθησαν την Google να γίνει η εταιρεία που είναι σήμερα» προσθέτει.