Air Liquide: Αύξηση παραγγελιών κατά 1,9 δισ. ευρώ

Aυξητικά κινήθηκαν τα έσοδα της Air Liquide για το 2013, καθώς τα ενοποιημένα κέρδη του 2013 ανήλθαν σε €15.225 εκατ., σημειώνοντας αύξηση +3,7% μετά την προσαρμογή από συναλλαγματικές διαφορές και επιπτώσεις τιμής φυσικού αερίου και μικρή μείωση (-0,7%) συγκριτικά.

Τα κέρδη από «Αέρια & Υπηρεσίες» αυξήθηκαν κατά +4,0% μετά την προσαρμογή από συναλλαγματικές διαφορές και επιπτώσεις τιμής φυσικού αερίου, αντικατοπτρίζοντας τη συνολική βελτίωση της δραστηριότητας όλων των Κλάδων του Ομίλου κατά τη διάρκεια του έτους.

Όλοι οι Κλάδοι Δραστηριότητας σημείωσαν ανοδική πορεία στον τομέα «Αέρια και Υπηρεσίες». Ο Κλάδος «Μεγάλες Βιομηχανίες» επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση υδρογόνου για τα διυλιστήρια και τα εργοστάσια πετροχημικών στις ΗΠΑ, αλλά και τη ζήτηση οξυγόνου στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Κλάδος Υγείας σημείωσε ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες, οφειλόμενη κυρίως σε εξαγορές εντός Ευρώπης. Η βελτίωση του Κλάδου Βιομηχανικές Πωλήσεις - Εμπόριο φαίνεται από την γενικότερη σταθερότητα σε πωλήσεις όσο και τιμές στη Βόρεια Αμερική, καθώς και από τις υψηλές πωλήσεις ηλίου (Ηe) και ειδικών αερίων στην Ασία. Η άνοδος του Κλάδου Ηλεκτρονικής ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2013 χάρη στις πωλήσεις μονάδων και εξοπλισμού σε ΗΠΑ και Κίνα και στην εξαγορά της Voltaix.

Αντιστοίχως, οι αυξανόμενες παραγγελίες στον Κλάδο Engineering & Τεχνολογίας, ύψους €1,9 δις επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών μας μεσοπρόθεσμα.

Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, το οποίο επηρεάστηκε θετικά από τα υψηλά οφέλη από προγράμματα βελτίωσης απόδοσης ύψους €303 εκατ., άγγιξε το 16,9% (+20 βαθμοί βάσης). Τα καθαρά κέρδη (μερίδιο Ομίλου) ανέρχονται σε € 1.640 εκ, σημειώνοντας αύξηση ύψους +5.5% μετά την προσαρμογή από συναλλαγματικές διαφορές- αύξηση +3,1%, συγκριτικά. Η ταμειακή ροή (μετά από τροποποιήσεις στις Απαιτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης) του έτους αυξήθηκε κατά +3,5%. Οι καθαρές οφειλές σημείωσαν ελαφρά μείωση και ανέρχονται στα € 6.062 εκατ., αντιπροσωπεύοντας το 56% των ιδίων κεφαλαίων. Η απόδοση απασχολούμενου κεφαλαίου (ROCE), είναι 11,1%, εντός του στόχου 11%-13%.