Ποιές αλλαγές επέρχονται στις ΕΠΕ με το νέο νόμο

Ποιές αλλαγές επέρχονται στις ΕΠΕ με το νέο νόμο

Τροποποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο του 1955 για τις συγκεκριμένες εταιρείες

Ψηφίστηκε χθες από τη Bουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το οποίο τροποποιήθηκε ο Νόμος 3190 του 1955 για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης.

Οι σημαντικότερες μεταβολές που προβλέπονται με το νομοσχέδιο είναι οι εξής:

- H επωνυμία πια δεν είναι υποχρεωτικό να σχηματίζεται από τα ονόματα των εταίρων ή από το αντικείμενο της επιχείρησης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά μπορεί να σχηματιστεί και από άλλες ενδείξεις.
- Η επωνυμία της ΕΠΕ μπορεί να σχηματιστεί ολόκληρη με λατινικούς χαρακτήρες, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν επιτρεπτό μόνο για τον διακριτικό τίτλο μιας εταιρείας και όχι για την επωνυμία της.
- Η σύσταση μιας Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, η οποία πλέον μπορεί να γίνει και με τη χρήση προτύπου καταστατικού και όχι αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο που προβλέπεται στον ν. 4441/2016, εάν και εφ’ όσον αυτό επιλεγεί από τους ιδρυτές-εταίρους. Όταν μάλιστα προτιμάται η χρήση του προτύπου καταστατικού, η εταιρική σύμβαση μπορεί να καταρτίζεται και με ιδιωτικό έγγραφο.
- Η Εταιρεία αποκτά νομική προσωπικότητα από την καταχώριση και δημοσίευση της συστατικής της πράξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
- Εισάγεται με τον νέο νόμο στο άρθρο 3, ως προς τη δυνατότητα σύγκλησης της συνέλευσης των εταίρων της ΕΠΕ με τηλεδιάσκεψη.