Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Folli Follie

Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Folli Follie

Η έκθεση από αμερικανικό fund και η απάντηση της εταιρείας

«Επίθεση» από το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) δέχεται η ελληνική εισηγμένη εταιρεία Folli Follie.

Το Fund δηλώνει ότι είναι short στην μετοχή της καθώς «είναι υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα», ενώ λέει πως στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630.

Μάλιστα σημειώνει ότι ανησυχεί για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Επισκεφτήκαμε πολλά σημεία πώλησης της FF σε βασικές στρατηγικές τοποθεσίες (π.χ. Νέα Υόρκη, Τόκιο και Ιαπωνία) και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πολλά καταστήματα που εξακολουθεί να αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της (π.χ. FF Soho ή FF Madison Avenue καταστήματα), είναι κλειστά. Παρατηρήσαμε επίσης πως ένας αριθμός σημείων πώλησης φαίνεται να είναι αμελητέου μεγέθους (συχνά ένα μικρό παράθυρο) και σε διαδικασία εκκαθάρισης» σημειώνει.

Τέλος όπως αναφέρει «πραγματοποιήσαμε έναν έλεγχο σχετικά με την παρουσία της FF online, ελέγχοντας την επισκεψιμότητα και τη δημοτικότητα του ιστότοπου σε κοινωνικά μέσα και τη συγκριτική αξιολόγηση έναντι ανταγωνιστών της FF. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η ψηφιακή η παρουσία της, ιδιαίτερα στην Ασία, μπορεί να είναι ενδεικτική μιας πολύ μικρότερης εταιρείας».

Η έκθεση του Quintessential Capital Management, μέλος του ομίλου Forbes Finance Council, οδηγεί τη μετοχή στο limit down σήμερα. Ο τίτλος της Folli Follie έφτασε να υποχωρεί στα 10,74 ευρώ και σε χαμηλά πενταετίας, σημειώνοντας απώλειες 29,99%

Η απάντηση της Folli Follie

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Folli Follie χαρακτηρίζει το σημερινό δημοσίευμα της Quintessential Capital Management ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της.

Η εταιρεία σημειώνει ταυτόχρονα ότι επιφυλάσσεται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό με αναλυτικά στοιχεία διάψευσης των κατ' ιδίαν ψευδών πληροφοριών και στοιχείων που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Επισημαίνει τέλος ότι «έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού».