Ολοκληρώθηκε το Α’ πανελλήνιο συνέδριο «FM Days 2015»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α’ Πανελλήνιου Συνεδρίου HFMA υπό τον τίτλο «FM Days 2015» που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, με τίτλο «Hellenic Facility Management Association» (HFMA), που εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων. 

Στο συνέδριο προβλήθηκαν, συζητήθηκαν και προωθήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο το Facility Management και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει οι οποίες αναδεικνύουν τη συνεισφορά του στην αειφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου. Παράλληλα προβλήθηκε η σημαντική συνεισφορά όλου του ραγδαία αναπτυσσόμενου αυτού κλάδου στην σύγχρονη ελληνική αγορά και υπήρξε ενδελεχής ανταλλαγή ιδεών, πρακτικών και εμπειριών των συμμετεχόντων.

Το συνέδριο συντόνισε ο αρθρογράφος του news.gr κ. Νεκτάριος Νώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Facility Management στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον.

Χαιρετισμό παρέθεσε o πρόεδρος του HFMA και διευθύνων σύμβουλος της COFELY- GDF SUEZ κ. Γιώργος Δανιόλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους και παρουσίασε εν συντομία τη δράση του HFMA. 

Σύντομο χαιρετισμό έκανε επίσης ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης (πρόεδρος, Όμιλος Χαραγκιώνη), ο οποίος παρέθεσε την εμπειρία του από τον χώρο της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων και μίλησε για τον ρόλο της πολιτείας στην εισαγωγή του Facility Management στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IFMA (International Facility Management Association) κ. Tony Keane μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δράση του IFMA και για τον τρόπο με τον οποίο βοηθάει τα μέλη του να παραμένουν ενημερωμένα για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και να επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπηρεσιών.

Ο κ. Scott Newland (MBIFM Chief Operating Officer ECS ΓΕΝ-ΚΑ Α.Ε.) ανέπτυξε τη δραστηριοποίηση της ΓΕΝ-ΚΑ στον χώρο του Facility Management καθώς και τους τομείς ανάπτυξης του ECS (European Customer Synergy), από τα πρώτα μέλη του οποίου είναι και η ΓΕΝ-ΚΑ. Μίλησε επίσης για την 25ετή εμπειρία του από τον χώρο και για όσα εκείνος αντιλαμβάνεται ως σημαντικά ζητήματα για την πορεία του κλάδου.

Η κα Ειρήνη Μανούσου (Facility Manager at Papastratos, Philip Morris International Group of Companies) τόνισε ότι το μέγεθος των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο και Αγρίνιο δημιουργεί μεγάλες απαιτήσεις σε υπηρεσίες Facility Management και ανέπτυξε τους νέους στόχους που πρέπει να περιληφθούν στους στόχους των Facility Management εταιριών. 

Η κα Μαρινέλα Παΐδα (Group Strategic Procurement Manager FM, Real Estate & Utilities Coca Cola Hellenic Bottling Company) τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις διεθνείς τάσεις στον χώρο του Facility management και επεσήμανε τη σημαντικότητα της συνεργασίας πελάτη και εταιρείας προς την επίτευξη του πλέον επικερδούς και ανταποδοτικού αποτελέσματος. 

Τέλος, η κα Λιάνα Τσομπάνογλου (υπεύθυνη Τμήματος Εκδηλώσεων, υπεύθυνη κτιρίου οδού Πειραιώς Μουσείου Μπενάκη) στην ομιλία της ανέφερε τους χώρους του Μουσείου Μπενάκη και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 200 στελέχη, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα αλλά και φορέων του Δημόσιου.