Εθνική : Ποιες θυγατρικές πωλεί, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank, του Αστέρα και του 100% του Private Equity, NBGI, περιλαμβάνει ενδεικτικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης (ΣΑ) της Εθνικής Τράπεζας, όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Κομισιόν. Αυτό επισημαίνει η τράπεζα, με ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι : 

"Το Δυσμενές Δυναμικό Σενάριο, το οποίο λαμβάνει υπόψη του το ΣΑ, το οποίο έχει υποβληθεί σε ιδιαίτερα αυστηρή αξιολόγηση από την ΕΚΤ, εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές και μεθοδολογία, όπως και το Στατικό Σενάριο, θα οδηγήσει σε δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (CET1) 8,9%, που μεταφράζεται σε πλεόνασμα κεφαλαίου € 2δισ. ή 340 μ.β. πάνω από το ελάχιστο όριο του 5,5%. Στο ποσό αυτό, δεν περιλαμβάνονται τα πρόσθετα εποπτικά κεφάλαια, που θα αναγνωριστούν ως αποτέλεσμα του νόμου περί αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που ψηφίστηκε στις 16/10/2014".

Η Εθνική ανακοίνωσε ακόμα ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2014 για την Τράπεζα και τον Όμιλο θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, στις 17:30 ώρα Ελλάδος. Θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη, μισή ώρα αργότερα.