Διευκρινίσεις από την Πειραιώς για την αποτίμηση της Λαϊκής

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσθετες προβλέψεις που έλαβε κατά τη διαδικασία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προχώρησε η τράπεζα Πειραιώς, μετά την αναφορά που έγινε στην υπόθεση σε ανακοίνωση του ομίλου MIG.

Στην ανακοίνωση της ΜIG αναφέρεται ότι “όταν η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τα δυσφημισμένα Ελληνικά δανειακά χαρτοφυλάκια των Κυπριακών Τραπεζών έκανε άμεσα αποτίμηση με την μέθοδο της εύλογης αξίας η οποία οδήγησε σε αντιστροφή προβλέψεων και εγγραφή κερδών ύψους 3,5 δισ. ευρώ”.

Η Τράπεζα Πειραιώς διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν έγινε αναστροφή προβλέψεων, αλλά τουναντίον προέκυψε ανάγκη για επιπλέον προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πουλόπουλο, Γενικό Διευθυντή CFO, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε αποτίμηση των χαρτοφυλακίων με τη μέθοδο της εύλογης αξίας. Κατά τη διαδικασία και σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, προέκυψε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετες προβλέψεις για το χαρτοφυλάκιο της Λαϊκής Τράπεζας ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ, τις οποίες και πήρε άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς.