Διέρρευσαν νωρίτερα τα πρακτικά της Fed – Ράλι στη Wall Street

Οι αμερικανικοί δείκτες σημειώνουν ένα ακόμα ιστορικό υψηλό με τα κέρδη στη Wall Street να είναι και πάλι πολύ σημαντικά και τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1,00%.

Χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η διαρροή των αρχείων από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης. Μετά από λάθος υπαλλήλου της Fed, τα πρακτικά απεστάλησαν σε περίπου 100 ανθρώπους.

Προκειμένου να προλάβουν κάποια χειραγώγηση των αγορών, οι Αρχές δημοσιοποίησαν άμεσα τη διαρροή και λίγο αργότερα έδωσαν τα πρακτικά στη δημοσιότητα. Επί της ουσίας τώρα, τα πρακτικά έδειξαν ότι αρκετά μέλη της Fed σκέφτονται ότι μια απόσυρση των μέτρων στήριξης είναι πιθανό να συμβεί πριν από το τέλος του 2013.

Παρόλα αυτά, το δολάριο δέχθηκε πλήγμα με το επενδυτικό συναίσθημα να κινείται σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Αν και η άνοδος των αγορών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, υπάρχουν ενδείξεις ότι πλέον εκτός από τη χειραγώγηση στην ίδια την αγορά, υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης και σε άλλους δείκτες με στόχο να μην φαίνεται η αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Ο DAX είναι αυτός που σπεύδει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι επενδυτές δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η καλύτερη λύση είναι να παραμείνουν εκτός.

Την ώρα που οι δείκτες σημειώνουν νέο ιστορικό ρεκόρ, ο χρυσός δέχεται νέες πιέσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι κεντρικές τράπεζες σκοπεύουν να αποσύρουν όλα τα κεφάλαια που βρίσκονται σε ασφαλή καταφύγια και να τα οδηγήσουν στις αγορές, προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη χρηματιστηριακή φούσκα που θα κάνει την αντίστοιχη του 2008 να μοιάζει με ελεγχόμενο πείραμα.