Χωρίς άμυνες το ευρώ απέναντι στο δολάριο

Το κοινό νόμισμα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία και στην προσπάθεια που πραγματοποιεί για να κρατήσει τη στήριξη στα 1,2880 δεν έχει συμμάχους. Επίσης, σύμφωνα και με την τεχνική εικόνα της ισοτιμίας, η τάση είναι ισχυρά πτωτική σε κάθε χρονικό ορίζοντα.

Αυτή τη στιγμή, το ευρώ βρίσκεται αντιμέτωπο με τρία μεγάλα θέματα. Το πρώτο θέμα είναι η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας. Τα αμερικανικά μάκρο βελτιώνονται συνεχώς και αυτό ενισχύει το δολάριο καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να προεξοφλήσουν μια μείωση της στήριξης προς την αμερικανική οικονομία, από τη Fed.

Το δεύτερο θέμα, αφορά το πρόβλημα με την Κύπρο το οποίο αυξάνει την αβεβαιότητα στην περιοχή και οδηγεί σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, ευνοώντας με τη σειρά το δολάριο.

Το τρίτο θέμα αφορά την ίδια την ευρωπαϊκή οικονομία. Η σημερινή ανακοίνωση των δεικτών PMI μεταποίησης και υπηρεσιών, ήταν κατώτερη των προσδοκιών και έδειξε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης. Η «ψαλίδα» ανάμεσα στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία εξακολουθεί να ανοίγει υπέρ της Αμερικής και αυτό είναι θετικό για το δολάριο.