Δυνατά “μπήκε” η Wall Street

Μετά από τη χθεσινή αργία στην Αμερική, οι επενδυτές επέστρεψαν δυναμικά με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις αγορές σε μια επιθετική άνοδο. Σε αυτό συνέβαλαν και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί το πρωί για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία και που δεν είχαν προλάβει να προεξοφλήσουν οι Αμερικανοί traders.

Ο Dow Jones βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από των τελευταίων ετών και σε απόσταση μόλις 123 μονάδων από το υψηλότερο κλείσιμο της ιστορίας του. Είναι δεδομένο ότι οι αγορές θα κρατηθούν ψηλά με κάθε κόστος και αυτό φαίνεται από την αδυναμία να υπάρξει μια πτωτική κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι στην τεχνική εικόνα των δεικτών παρά μόνο το γεγονός ότι φθάνουν ακόμα πιο κοντά στα ιστορικά τους υψηλά (στην Αμερική). Η άνοδος του Dow Jones στηρίζει και τα commodity currencies αλλά δεν μπορεί να δώσει ώθηση στο ευρώ.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά αισιόδοξο και αυτό αυξάνει την αμφιβολία μας για το άμεσο μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε κόντρα στην αγορά, η τάση της οποίας είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Ο χρυσός εξακολουθεί να υποχωρεί και αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Το γεγονός ότι οι μετοχές ανεβαίνουν και δεν ακολουθεί παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις, είναι κάτι που δείχνει ανησυχητικό.