Αποχωρεί από τη Microsoft ο Στιβ Μπόλμερ

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft εντός των επόμενων δώδεκα μηνών ανακοίνωσε σήμερα ο Στιβ Μπόλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία προσπάθησε (μάλλον ανεπιτυχώς, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από την Apple και την Google) να περάσει από τους επιτραπέζιους υπολογιστές στις φορητές συσκευές.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν άλλωστε η αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση του Μπόλμερ, με τη μετοχή της Microsoft να εκτοξεύεται ως και σε ποσοστό 8,7% στη Γουολ Στριτ. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι με τον Μπόλμερ στο “τιμόνι”, η αξία της εταιρείας έχει σχεδόν υποδιπλασιαστεί.

“Δεν υπάρχει ποτέ ο τέλειος χρόνος για αυτό το είδος μετάβασης, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Χρειαζόμαστε έναν διευθύνοντα σύμβουλο που θα είναι εδώ πιο μακροπρόθεσμα για αυτήν τη νέα κατεύθυνση”, ανέφερε ο Μπόλμερ σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους της Microsoft, το οποίο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Πάντως, η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία στον κλάδο των υπολογιστών που αντιμετωπίζει δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Intel, Dell και προσφάτως Hewlett Packard δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να παρουσιάσουν κέρδη, ενώ αντίθετα η “αγία τριάδα” των κερδοφόρων εταιρειών του κλάδου αποτελείται πλέον από τις Google, Apple και Facebook.