Λύση τώρα για Ελλάδα ζητούν Ολάντ-Ραχόι

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Παρίσι, και υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης αμέσως μετά την έκθεση της τρόικας.

“Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην Ευρωζώνη”, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαριάνο Ραχόϊ, ο οποίος δήλωσε ότι “η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ”.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προειδοποίησε, δε, για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη λέγοντας πως “θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε”. Ωστόσο, τόνισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και δήλωσε πεπεισμένος ότι “όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

Οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη. Όπως είπε ο Φρανσουά Ολάντ μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι “να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη”.