Φέκτερ: Οι Έλληνες θα χρειαστούν φέτος περισσότερα χρήματα

Την εκτίμηση πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα καθυστερήσει μέχρι τέλους του χρόνου αλλά ότι η χώρα εντός του τρέχοντος έτους θα χρειαστεί ένα μεγαλύτερο ποσό χρημάτων εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Σε δηλώσεις της από το Λουξεμβούργο, μετά το πέρας του Ecofin η Μαρία Φέκτερ σημείωσε πάντως πως θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της τρόικας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνεται πληθώρα όρων, μαζί με τις αντίστοιχες νομοθετικές διαδικασίες υλοποίησής τους.

Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει μεγάλο ζήλο στην εφαρμογή μέτρων ωστόσο η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιητική και προπάντων οι επενδυτές αποφεύγουν ακόμη τη χώρα.

Κατά την άποψή της, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να υπάρξει, στον επιθυμητό βαθμό, αναγέννηση της ανάπτυξης και όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν μέσα στον Οκτώβριο, ενόψει και της απόφασης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.