Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν θέλει μια ‘γερμανική Ευρώπη’

Διαψεύδει ο Γερμανός υπουργός Οικομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η χώρα του θέλει μία “γερμανική Ευρώπη” και πιστεύει πως καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο, ωστόσο το Βερολίνο έχει την ειδική ευθύνη για το δρόμο εξόδου από την κρίση χρέους, όπως αναφέρει σε άρθρο του.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Schaeuble, στο συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο θα δημοσιευθεί σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες το Σάββατο, σημειώνει είναι εντελώς παράλογη η ιδέα ότι οι Γερμανοί θέλουν να παίξουν το ρόλο του ηγέτη στην Ευρώπη.

Συμπληρώνει πάντως ότι “την ίδια στιγμή η Γερμανία πιστεύει ότι έχει την ειδική ευθύνη για το αμοιβαία συμφωνηθέν δρόμο επίλυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη. Αναλαμβάνουμε την ηγετική ευθύνη από κοινού με τους Γάλλους φίλους μας”.

“Οι Γερμανοί, περισσότερο απ’ όλους, δεν θα μπορούσαν να ανεχτούν μία ‘γερμανική Ευρώπη’. Θα θέλαμε να δούμε μία Γερμανία να βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, χωρίς να γίνεται η ίδια αδύναμη κατά τη διαδικασία” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.