Γαλλίδα υπουργός: Ο Μπαρόζο δεν έκανε τίποτα…

Ιδιαίτερα καυστικά ήταν τα σχόλια γαλλίδας υπουργού για τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την ώρα που μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στο Παρίσι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Νικόλ Μπρικ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν "δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του".

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ότι ο Μπαρόζο ήταν μια κακή επιλογή για την Ε.Ε., η γαλλίδα υπουργός δήλωσε: "Πιστεύω ναι. Θεωρώ ότι δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του".

"Είναι μια επιτροπή στη διάρκεια της οποίας δεν έγιναν σπουδαία πράγματα, αλλά το γεγονός ότι ο Μπαρόζο ήταν πρόεδρός της είναι γιατί το δέχθηκαν οι χώρες μέλη", ανέφερε η Μπρικ. "Θεωρώ ότι η επιλογή της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν αναγκαστικά η σωστή", συμπλήρωσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Μπαρόζο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009. Ο Μπαρόζο είχε εκλεγεί το 2004 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πρώτη θητεία ως το 2009.