Μπαρόζο: Δεν κινδυνεύει πια η υπόσταση του ευρώ

Δεν κινδυνεύει πλέον η υπόσταση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και η κρίση επιβίωσης έχει ξεπεραστεί, ως εκ τούτου έχουν περάσει τα χειρότερα στο πλαίσιο της κρίσης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν υπενθύμισε πως “πριν από ένα χρόνο γινόταν λόγος για το τέλος του ευρώ και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη των επενδυτών, όμως τώρα επιστρέφει η εμπιστοσύνη στο ευρώ”.

Βέβαια, η οικονομική κατάσταση προκαλεί ανησυχίες και σε μερικές χώρες της ΕΕ η κοινωνική κατάσταση είναι “τρομερή”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ανακτημένη εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για την οποία είναι αναγκαία μια εξυγίανση του προϋπολογισμού, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψιστης προτεραιότητας είναι ο αγώνας κατά της ανεργίας και ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό συμφωνήθηκε μια “ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους” , στην οποία, όπως είπε, σημαντική υπήρξε η συμβολή της αυστριακής πλευράς.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως με την αποκαλούμενη “εγγύηση κατάρτισης” διασφαλίζεται ότι δεκαεξάχρονοι νέοι δεν είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο δρόμο χωρίς απασχόληση.`