“Η επιστροφή στο μάρκο θα ήταν αληθινή καταστροφή”

Αληθινή καταστροφή θα ήταν για τις γερμανικές βιομηχανίες μία ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στο μάρκο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχάνων (BDI), Ούλριχ Γκρίλο.

"Χρειαζόμαστε το ευρώ, χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ευρώπη, χρειαζόμαστε μία δημοσιονομική ένωση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκρίλο μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι τώρα οι γερμανικές επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν την αβεβαιότητα καλύτερα απ' ό,τι στο παρελθόν.

"Η BDI περιμένει για τη Γερμανία ανάπτυξη 0,8% φέτος. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία της γερμανικής οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με την κατάσταση στην Ευρώπη. Αν και οι επιχειρήσεις μας είναι ισχυρές σε Ασία και Αμερική, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ακόμα οι πιο σημαντικές εξαγωγικές αγορές", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της BDI, ξεκαθαρίζοντας: "Πιο σημαντικό είναι το ευρώ. Η επιστροφή στο γερμανικό μάρκο θα ήταν μία αληθινή καταστροφή, ειδικά για την ανταγωνιστικότητά μας. Δε θα μπορούσε να διατηρηθεί, ακόμα και με υψηλή απασχόληση στη Γερμανία".