“Οι μαθητές της Κύπρου είχαν σπάσει κουμπαράδες για την Ελλάδα”

Καρφιά για τη στάση της Ελλάδας απέναντις δύσκολες ώρες που περνάει η Κύπρος έριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ  Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μετά τη χθεσινή "βόμβα" που έριξε ότι η Κύπρος ζήτησε 2 δις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, "που θα έσωζαν την κατάσταση", αλλά όπως υποστήριξε, ο κ. Προβόπουλος ήταν άτεγκτος, ο κ. Χριστοφόρου επανήλθε.

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ελλάδας τόνισε πως όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, ξεκίνησε έρανο στα σχολεία και οι μαθητές έσπασαν τους κουμπαράδες τους για να βοηθήσουν την κατάσταση...

Όπως επεσήμανε το πρόβλημα για την Κύπρο ξεκίνησε από την Ελλάδα με το κούρεμα που ζημίωσε τις κυπριακές τράπεζες κατά 4,2 δισ. ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια τα κυπριακά υποκαταστήματα θεωρήθηκαν ως μη ελληνικά και δεν μπήκαν στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης.

"Δεν έχει κλείσει το θέμα τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα" τόνισε και πρόσθεσε ότι "μπορεί το θέμα να διοχετευτεί στην Ελλάδα αν δεν υπάρξουν αποφάσεις από την ελληνική πλευρά".