“Μυθικό” πακέτο αποχώρησης για τον CEO της Heinz

Ιδιαίτερα προσοδοφόρα αναμένεται να είναι για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Heinz η εξαγορά από τον μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αξίας 28 δισ. δολαρίων, καθώς το “πακέτο αποχώρησης” που πιθανότατα θα προσφερθεί στον 64χρονο Γουίλιαμ Τζόνσον προβλέπεται ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών.

Αν ο Τζόνσον αποφασίσει να αποχωρήσει, δικαιούται να λάβει 56 εκατ. δολάρια ως μπόνους για την ολοκλήρωση της εξαγοράς και ακόμα 56 εκατ. ως μεταφερόμενη αποζημίωση, ενώ θα έχει στα χέρια του μετοχές αξίας 99,7 εκατ. δολαρίων, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 212 εκατομμύρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, μόλις έξι αντίστοιχα πακέτα στην ιστορία ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δολάρια, γεγονός που τοποθετεί την αποχώρηση του Τζόνσον στο top 10 όλων των εποχών.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Τζόνσον να μείνει στη Ηeinz, αν και το γεγονός ότι η 3G Capital, συνέταιρος του Μπάφετ στη συμφωνία αυτή, αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Burger King το 2010, μετά την εξαγορά της, καθώς και το γεγονός ότι ο Τζόνσον είναι 64 ετών, και άρα σε καλή ηλικία για να αποσυρθεί, πιθανότατα θα γείρουν την πλάστιγγα προς την πλευρά της αποχώρησης.