Έχασε το ΑΑΑ το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του κόσμου!

Νέες αναταράξεις στην Ευρώπη φέρνει η απόφαση της  Moody's να υποβαθμίσει τη Μεγάλη Βρετανία. Άλλωστε δεν πρόκειται για μια τυχαία υποβάθμιση καθώς πραγματοποιείται στο δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη.

Ο οίκος Moody's προχώρησε εε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα σε Aa1 από AΑΑ δίνοντας "σταθερό" outlook. Σε ανακοινωσή του ο αμερικανικός οίκος, επικαλείται κυρίως τη "συνεχιζόμενη αδυναμία στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές" της Βρετανίας, και σημειώνει ότι αναμένει πως η υποτονική οικονομική δραστηριότητα της χώρας "θα επεκταθεί και στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας".

Σύμφωνα με τον οίκο, η υποβάθμιση οφείλεται:

-Στη συνεχιζόμενη αδυναμία των μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, με μια περίοδο υποτονικής ανάπτυξης που η Moody's θεωρεί ότι θα συνεχιστεί και το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας

-Στις προκλήσεις που δημιουργούν οι υποτονικές προοπτικές της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης, που θα συνεχιστούν και με την επόμενη Βουλή

-Στο υψηλό και αυξανόμενο χρέος της Βρετανίας και την επιδείνωση της ικανότητας απορρόφησης των αναταράξεων του κρατικού ισολογισμού, κατάσταση που δεν θεωρείται πιθανό να αλλάξει πριν το 2016.